FILMS

WEERBAARHEID CENTRUM FRIESLAND

FILMS

Sterk staan, hoe doe je dat?

Een uitleg van Brook Gibbs over pesten en hoe je het beste kunt reageren. Pesten gaat over dominantie.

Pak de regie terug door kalm te blijven en vriendelijk.

Te vergelijken met de oefening Rotskasteel en Waterkasteel uit de Rots en Water training.

Bij Rots en Water oefenen we altijd met leuke spellen en veel plezier. Belangrijk in weerbaarder worden is het goed gebruiken van je stem. Een bal gooien naar elkaar terwijl je je naam luid en duidelijk zegt of roept helpt je om je zekerder te voelen. Tijdens zo'n spel oefen je ook je gronden, centreren en focus.

Kijk eens goed : een van ons staat echt goed gegrond. Kan jij ontdekken wie? En hoe zie jij dat ? Veel kijkplezier!

Dit filmpje gaat over intuïtie, over voelen. Kun jij met je ogen dicht voelen waar iemand staat? Intuïtie is belangrijk. Het helpt je om alert te zijn, om te voelen als er iets niet goed gaat of goed voelt. Als je ziet dat een ander geplaagd wordt, dan voel je dat het niet klopt wat daar gebeurt. Dan is het tijd om hulp te bieden, om op te komen voor jezelf of voor een ander.

Hoe je loopt (en staat) bepaalt ook hoe je je voelt en hoe een ander jou ervaart. Op het filmpje laten we de houdingen op een overdreven manier zien. In werkelijkheid maakt slechts 1 cm verschil in hoogte van je kin uit hoe een ander denkt dat jij je voelt. Pesters maken hier onbewust gebruik van, je kin ietsje lager dan "strand" en een pester denkt dat jij een makkelijk slachtoffer bent.

En heb je een spreekbeurt? Hou je kin maar ietsje hoger (niet te hoog, macho vinden anderen vaak niet fijn),  dan voel je je meteen een stuk sterker.

Sterk weglopen is een krachtig middel om jezelf op een sterke manier uit een situatie te halen. De ander heeft echt het nakijken. Als die ander is afgekoeld,  kun je altijd weer contact zoeken en samen kijken hoe het ook beter kan.

Waarom wachten tot er een probleem is ?

Train een keertje mee !


© 2017


Volg ons