OVER ONS

WEERBAARHEID CENTRUM FRIESLAND

OVER ONS

Hanna en Hélène : SAMEN STA JE STERK !

Hélène van de Vijver


"Ik ben getrouwd met Jos en wij zijn de trotse ouders van twee inmiddels zelfstandig wonende kinderen.

Ik werk al ruim 20 jaar als jeugdarts met kinderen en ouders samen, en ben begonnen op het consultatiebureau en werk nu tevens als schoolarts.

Mijn insteek is -voorkomen is beter dan genezen-.


Een aantal jaren geleden begon het bij mij te kriebelen om zelf kinderen te gaan ondersteunen. Na de opleiding kindercoaching ben ik de kindercoachpraktijk Kids2Coach begonnen, inmiddels alweer 7 jaar geleden. Nu we vanuit het midden van het land in Workum zijn komen wonen, is de praktijk vanaf 2017 daar aan t Sud gevestigd.
WAAROM ROTS EN WATER ?

Als kind al was ik altijd heel sportief en dol op spel en bewegen. Daarom was de puzzel voor mij helemaal compleet toen ik de opleiding tot Rots en Water trainer

had afgerond. Geweldig! Wat een prachtprogramma!


Het is zo mooi om bewegenderwijs kinderen te helpen weerbaarder te worden en te laten ervaren dat ze veel meer kwaliteiten in zich dragen dan ze dachten. Zo ontstaat een hernieuwd zelfvertrouwen en kunnen ze daarna veel beter met lastige situaties omgaan. Tijdens de training kun je heel natuurlijk coachingstechnieken toe passen, zoals het "ontdekken" van kwaliteiten en helpen bij reflectie en nadenken over wat je beter zou willen kunnen. Tijdens een Rots en Water training kan je, net als tijdens  een kindercoach traject, met een eigen doel aan de slag.


Omgekeerd pas ik ook in een individueel kindercoach traject vaak de oefeningen en spellen uit Rots en Water toe, zoals Sterk Staan. 


Dus ik hoop : TOT ZIENS! "


Hanna Kok


"Ik woon samen met Tom en we zijn de trotse ouders van onze zoon van 7 jaar.

Jaren geleden ben ik begonnen als dramatherapeute en had ik altijd heel veel bewondering voor het doorzettingsvermogen van kinderen en de durf, die veel kinderen na verloop van tijd laten zien, om toch te proberen een stap verder te komen in hun leven.


Zo herinner ik me een jongen die bijna niets durfde te zeggen en een stemmetje had als dat van een muisje. We zijn ballen gaan overgooien en bij iedere gooi mochten we een geluid maken. Na een paar lessen durfde hij een geluid te maken zo hard als de brul van een leeuw!WAAROM ROTS EN WATER ?

Een bijzondere anekdote is die waarin ik mijn vader, zelf therapeut en later kunst-schilder, als klein kind van een jaar op 7 vroeg : Pappa, wat ben ik eigenlijk? Hij antwoorde toen peinzend : Meiske, jij bent Rots en Water.

De jaren vlogen voorbij en we hadden er nooit meer aan gedacht. Tot die ene dag, anderhalf jaar geleden, Hélène bij mij kwam en vroeg of ik samen met haar in Zuid-WestFriesland Rots en Water trainingen wilde opzetten. Mijn vader zat erbij! Hij glunderde! Ook ik heb de opleiding tot Rots en Water trainer afgerond. De oefeningen lenen zich uitstekend om diverse methodieken uit de dramatherapie in te vlechten zoals een goed gebruik van je stem en kleine rollenspellen (zoals Sterk Weglopen) om alledaagse lastige situaties te oefenen in de veilige omgeving van de training.


Dus ik hoop : TOT ZIENS! "


Waarom wachten tot er een probleem is ?

Train een keertje mee !


© 2017


Volg ons